KULTURNO DRUŠTVO FRANC BOGOVIČ DOBOVA


Mariachi La Paloma
 

je skupina glasbenikov, ki izvaja glasbo z mehiško melodiko. Delovati so pričeli leta 2005, ko so predstavili mehiško svatbo na poletnem »fašjenkovem« pikniku v Dobovi. Istega leta so se tako predstavili tudi na poletnem karnevalu v Kotorju v Črni gori, pred impozantnim številom obiskovalcev(od 45 do 50 tisoč).Na karnevalih so nastopili v tradicionalnih mehiških nošah (bele platnene hlače in bluza ter pončo in slamnat sombrero), po tem pa so nabavili obleke v katerih nastopajo še danes, po zgledu »Mariachi« skupin iz Mehike in od drugod.

Glavni razlog za delovanje članov v skupini je uživanje v lepotah mehiške glasbe in pa spoznanje, da je mnogo ljudi, ki jim je ta glasba pri srcu. Zaradi tega je zanimanje za to glasbo veliko in tako je tudi veliko nastopov za skupino, tudi večkrat na teden.

Igrajo na različnih osebnih praznovanjih (rojstni dnevi, poroke in dr.), gostujejo na koncertih različnih glasbenih skupin, na mnogih dobrodelnih koncertih in prireditvah.  Enkrat na leto organizirajo samostojni koncert, medijsko najbolj odmeven pa je bil za skupino nastop na TV oddaji »Slovenija ima talent« (leta 2010). Od takrat pa nastopajo praktično po vsej Sloveniji. Nekaj nastopov so imeli tudi na Hrvaškem. Število članov se je spreminjalo, trenutno jih je sedem in verjamejo, da bodo v tej sestavi nastopali še kar nekaj časa.

 

Člani skupine so:

Jože Pilpah  -  kontrabas

Jože Stanič  -  trobenta

Peter Stanič  -  trobenta

Marko Škvarč - vokal

Bogomir Bogovič  -   vokal + vihuela

Darko Molan  -   vokal + kitara

Anton Ferenčak  -  vokal + kitara

Jože Lepšina  -  vokal + kitara

kontakt: Jože Lepšina 031 645 428     mariachilapaloma@gmail.com