ROMSKO DRUŠTVO ROMANO PRALIPE


ZAHVALA

Predsednik Romskeg društva Romano Pralipe Maribor, Fatmir Bećiri, se javno zahvaljujem vsem državnim organom in lokalnim institucijam, posebno pa konzularnim oddelkom v tujih državah, ki zastopajo Republiko Slovenijo (Konzularni oddelek SCG, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Nemčije, Francije), da so nam v letu 2006 pomagali, nas podpirali in imeli razumevanje pri reševanju naših prošenj.

S pomočjo konzularnih oddelkov, ker so nam odobrili vstopne vize za naše goste, smo lahko ohranjali romsko identiteto in kulturo.

Za njihovo sodelovanje se iskreno zahvaljujem in upam na uspešno sodelovanje.

Poglej sliko

OTVORITEV NOVIH POSLOVNIH PROSTOROV

V petek 11.11.2005, je v Mariboru na Partizanski cesti 12 potekala slovestna otvoritev novih poslovnih prostorov, namenjenih aktivnostim Romskega društva Romano Pralipe Maribor. Slovestnosti so se udeležili vidni predstavniki lokalne politike, javnih zavodov, ministrstva in drugih institucij. Po kratkem kulturnem programu glasbene skupine iz Makedonije, ki je bil izveden zelo kvalitetno in tradicionalno, in nagovoru predsednika društva gospoda Fatmira Bećirija, je nove prostore s kratkim govorom predal v uporabo župan Mestne občine Maribor, gospod Boris Sovič.

Prostori, ki jih je Romsko društvo Romano Pralipe dobilo v uporabo, so na zelo dobri lokaciji, so veliki, vzorno obnovljeni in omogočajo poleg osnovnih nalog še vrsto dejavnosti kot so: druženje, izobraževanje in kulturne prireditve v manjšem  obsegu.

Otvoritev, ki ji je sledila tudi pogostitev, je bila zelo lepo pripravljena in veliko število povabljenih gostov se je zadržalo dlje časa, kot  je to običajno.

Za vabilo in prijetno slovestnost se predsedniku društva Fatmiru Bećiriju prisrčno zahvaljujemo. Istočasno hvala tudi vsem njegovim sodelavcem oz. članom društva, ki so pripomogli k temu, da je pireditev uspela.

V Mariboru, 14.11.2005                                  

Direktorica Andragoškega zavoda Maribor in svetnica v Mestnem svetu Maribor

Melita Cimerman

Poglej sliko               Poglej sliko   

                                 Poglej sliko